Submitted by fenny.heemstra on zo, 11/03/2019 - 07:31
Telefoon

Kennismakingsgesprek

Wanneer je met mij contact zoekt via de mail, ontvang je vrij snel een uitnodiging voor een telefonisch kennismakingsgesprek. In deze blog verduidelijk ik graag waarom dat gesprek voor beide partijen zo belangrijk is.

* Kan ik iedereen coachen? 

Nee, niet iedereen laat zich coachen. Wanneer je gecoacht wilt worden dan heb je een probleem, een duidelijke hulpvraag of een sterke wens. Zonder hulpvraag of wens valt er niets te coachen. Het is belangrijk dat je beschikt over een actie gerichte houding. Dit alles komt ter sprake in ons telefonisch gesprek.

Soms blijkt tijdens het gesprek dat de problemen waar iemand mee zit te groot zijn en niet geschikt om aan te pakken met een coachtraject. In dat geval verwijs ik de betreffende persoon door naar gespecialiseerde hulpinstanties. Er wordt geen wandelcoach traject gestart.

Om resultaat te boeken is het belangrijk dat je mij vertrouwt en je je bij mij op je gemak voelt. Het moet klikken tussen ons, tijdens het gesprek wordt vertrouwelijke, persoonlijke informatie gedeeld. Ik ben mij er zeer van bewust hoe moeilijk het voor jou kan zijn om je problemen te verwoorden en te delen. Tijdens het gesprek leer je mij al een beetje kennen en ik jou.

* Heb ik oplossingen voor jouw problemen?

Nee, ik heb geen pasklare oplossingen voor jouw problemen. Als coach begeleid ik het proces waarin jij je eigen oplossingen gaat ontdekken. Ik stel heel veel vragen en die vragen richten zich op jouw eigen kracht en wensen. We gaan samen op zoek naar oplossingen. De focus ligt daarbij steeds op de gewenste resultaten. De weg naar de gewenste situatie wordt een manier van leven.

* Worden de kosten van het wandelcoach traject besproken?

Ja, na een uitgebreide uitleg over wat het wandelcoach traject precies inhoudt en jou kan bieden, bespreken we de investering die van jou wordt verwacht (geld en tijd).

* Is het kennismakingsgesprek gratis en vrijblijvend?

Ja, het kennismakingsgesprek is geheel gratis en vrijblijvend. Je kunt rekenen op mijn integriteit en discretie. Het gesprek duurt gemiddeld een half uur, je krijgt de gelegenheid om al je vragen te stellen. Daarna kun je rustig de tijd nemen om de informatie op je in te laten werken en te beslissen of je wilt starten met het ‘Take-care’ wandelcoach traject. Indien je besluit om dat niet te doen is dat geen enkel probleem.

 

Samenvattend: Tijdens het gesprek leren we elkaar een beetje kennen, we kijken naar jouw situatie en we verkennen je probleem en/of hulpvraag. Het gesprek is informatief en schept duidelijkheid. Na het kennismakingsgesprek weet je vrijwel meteen of het wandelcoachtraject iets voor jou is. 

Hartelijke groet en.... Take care!