Submitted by arne.vandenkerchove on ma, 08/27/2018 - 13:13
loslaten

Loslaten

Ben jij je ervan bewust dat je leven lichter, fijner, plezieriger wordt als je een aantal dingen zou loslaten? Besef jij je dat je te veel tijd en energie steekt in zaken en omstandigheden waar je helemaal niets aan kunt veranderen?

Neem eens even een paar minuten de tijd om hierover na te denken.

 

Wat zeul jij iedere dag opnieuw mee in je rugzak? Welke gedachten en omstandigheden zorgen ervoor dat je zuchtend wakker wordt en opziet tegen een nieuwe dag? Zijn het dingen die je hebt meegemaakt of is het een persoon in je naaste omgeving die het onmogelijke van jou vraagt/eist? Verspil jij je kostbare energie aan steeds terugkerende negatieve gedachten en/of personen?

 

Dan zit er maar één ding op, je moet leren loslaten!
Gewoon omdat dat beter is voor je gezondheid.

 

Neem een voorbeeld aan de natuur.
Als de omstandigheden niet ideaal zijn dan zorgt de haag in mijn tuin goed voor zichzelf. Bij gebrek aan regen en een overvloed aan zonlicht stoot de haag zijn bladeren af. Het is begin augustus maar het lijkt wel herfst. Het kleine beetje water dat de wortels uit de grond weten te halen gaat naar de meest essentiële delen van de plant. Zomer of geen zomer, de blaadjes vallen. Geweldig toch? Zo overleeft de haag en daar kunnen wij wat van leren.

 

Regelmatig gebruik ik deze metafoor als ik met klanten wandel. Velen van hen worstelen met zaken die ze beter kunnen loslaten, want dan ontstaat er ruimte voor persoonlijke groei. Eindeloos blijven piekeren lost de problemen niet op. Je zorgt goed voor jezelf wanneer je je aandacht gaat richten op de dingen waar je invloed op hebt. Wat gaat er goed in je leven? Waar ben je blij mee? Waar wil je naartoe? Wat wil je graag bereiken?

 

Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan en dat weet ik als geen ander. Ik heb in mijn leven moeilijke beslissingen moeten nemen, maar die hebben er wel toe geleid dat ik nu vrijer en blijer in het leven sta. Het gaat niet vanzelf, je moet er wel iets voor doen.

 

Kun jij wel wat hulp gebruiken? Wil je investeren in jezelf en een zonniger toekomst?

Neem dan contact met me op, dan bekijken we samen of ik iets voor jou kan betekenen.

 

Loslaten verandert je verleden niet, het verandert je toekomst!